La gent de lletres és mandrosa

El futuro está en los números; para letras van los vagos és el títol d’una carta del lector publicada el 27 de febrer de 2017 pel diari El Periódico.M’ha semblat oportú reflexionar-ne perquè es pot relacionar amb la literatura. En el món educatiu és un tòpic sentir que la gent de lletres és més mandrosa, que allò que han d’estudiar és més fàcil o que no té punt de comparació amb les ciències. Les branques d’Humanitats sovint són menyspreades d’aquesta manera, moltes vegades per pura ignorància. És té tendència a creure que el futur està en  la ciència i que, òbviament, serà la branca amb més sortides laborals.

No obstant, penso que les humanitats i les ciències són dues branques diferents que no es poden comprar. Cadascuna té les seves peculiaritats i no es podria concebre el món sense cap d’aquestes, ja que les dues són necessàries. Fent referència a les humanitats, què seria del món sense els escriptors o la literatura?

Per tant, penso que a l’hora de triar què volem estudiar ens hem de deixar guiar per allò que ens apassiona, deixant de banda el què diran.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s