Quan els contes ajuden

Quan els contes ajuden és una notícia del passat 7 de març publicada pel Diari Ara Criatures. 

És presenta una nova col·lecció -Senticontes- de narrativa infantil de l’Editorial Sentir per gestionar temes complexos. Considero que aquest projecte és molt interessant perquè proposa contes que tracten temes delicats i sovint considerats tabús com l’adopció, la mort, el càncer, etc. Són qüestions que han d’estar presents a l’escola i se n’ha de parlar, no només quan passa quelcom, sinó que s’han d’introduir en el dia a dia. D’aquesta manera, serviran de prevenció i es normalitzaran. Penso que pot ser útil tractar aquests temes tant pels alumnes que han viscut situacions similars com pels que no. És una manera d’apropar-los la realitat del món, fent que estiguin preparats i evitant que en un futur ensopeguin. És essencial acompanyar en l’àmbit psicològic i emocional.

Aquest tema fa plantejar-me què faria com a futura mestra si un dia arriba a l’aula un infant que ha patit una mort propera, que pateix una malaltia o que és abusat, entre d’altres. De ben segur que no seria una situació fàcil i no hauria d’actuar sola, ja que rebria el suport de la resta de professionals. No obstant, hi hauria moments en els quals hauria de fer front jo sola, per tant, penso que és un repte i contes com els d’aquest projecte ens poden orientar.

Vull acabar amb una frase de Mercè Bermejo, la directora de la col·lecció Senticontes: “La literatura infantil ha de fomentar l’educació emocional”.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s